Jablečné muffiny bez lepku i laktózy

250g univerzální bzl mouky Michalík (nebo 250g rýžové mouky + 2lžíce kukuř.škrobu bio)

2 střední jablka nastrouhaná nahrubo se slupkou

80ml oleje, olej na vymazání + kokos na vysypání (papírové formičky)

80g třtinového cukru/sirupu

1 pr.do peč. bez fosfátů

1/2 lž.skořice

3 bio/domácí vejce

100ml jablečného moštu/džusu 100%

----------------------------------------------------------------------

rozšleháme vejce s olejem, jablečným džusem (případně sirupem), přidáme nastrouhaná jablka a postupně přisypáváme mouku smíchanou s pr.do peč. a cukrem, 1/2 lžič. skořice,  vymícháme středně husté těsto na lžíci - případně dohustíme rýžovou moukou

vrchovatou lžíci těsta dáme do každé muffin formy vymazané olejem a vysypané kokosem

pečeme 160° 25minut

Jednoduché a skvělé!