Kategorie
» Momentálně nejsou žádné nové produkty
Jablečné muffiny bez lepku i laktózy
250g univerzální bzl mouky Michalík (nebo 250g rýžové mouky + 2lžíce kukuř.škrobu bio)
2 střední jablka nastrouhaná nahrubo se slupkou
80ml oleje, olej na vymazání + kokos na vysypání (papírové formičky)
80g třtinového cukru/sirupu
1 pr.do peč. bez fosfátů
1/2 lž.skořice
3 bio/domácí vejce
100ml jablečného moštu/džusu 100%
----------------------------------------------------------------------
rozšleháme vejce s olejem, jablečným džusem (případně sirupem), přidáme nastrouhaná jablka a postupně přisypáváme mouku smíchanou s pr.do peč. a cukrem, 1/2 lžič. skořice, vymícháme středně husté těsto na lžíci - případně dohustíme rýžovou moukou
vrchovatou lžíci těsta dáme do každé muffin formy vymazané olejem a vysypané kokosem
pečeme 160° 25minut
Jednoduché a skvělé!