Kategorie
» Momentálně nejsou žádné nové produkty
Levandulové sušenky
100g ghí/másla
350g špaldové mouky jemně mleté
3 bio/domácí vejce
domácí vanilkový extrakt/vanilkový lusk
4 lžíce javorového sirupu/třtinovéo cukru
2 lžíce rozkvelých levadulových květů (1 lžíce na ozdobu)
120g syrovátkového sýra ricotta
citrónová šťáva 1 citron
1 lž. kypřícího prášku bez fosfátů
-------------------------------------------------------------------------------
vejce rozšleháme se sirupem, citronovou šťávou, vanilkou přidáme květy levandule - přisypeme postupně špaldovou mouku s kypřícím práškem špetkou soli, mícháme do husté konzistence, kterou nabereme na lžíci a tvoříme sušenky na plech. Navrch vmáčkneme zbývající květy na ozdobu, pečeme asi 15-20minut dozlatova.