1 hrnek polenty, 2,5 hrnku vody

1 hrnek naklíčené červené čočky

3 mrkve

3 stroužky česneku

olivový olej

lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)

1 lžička mořské soli

½ lžičky kurkumy

hrst divokých bylinek, co zahrada dá :o)


Na oleji orestujeme 3 stroužky česneku, osolíme a přidáme oblíbené koření (provensálské, dobrá nálada….). Přidáme 3 nahrubo nastrouhané mrkve a 5 minut restujeme. Poté přidáme hrnek naklíčené červené čočky neloupané a lžíci lahůdkového droždí.

Do vroucí vody pomalu zamícháme polentu, přidáme sůl a kurkumu (nemusí být) a 1 minutku za stálého míchání vaříme.

Směs nasypeme do uvařené polenty, přidáme hrst nakrájených planých rostlin (listy pampelišek, popence či ptačince žabince...).

Formu vypláchneme studenou vodou a směs rovnoměrně nalijeme. Necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.

Poté krájíme na tvary, potřeme směsí olivového oleje a sojové omáčky Shoyu a krátce zapečeme v troubě.

Podáváme jako přílohu s pickles či kysaným zelím.