Polévka ze zeleného hrášku

200 gr zeleného hrachu

1 cm mořské řasy Wakame

½ lžičky majoránky

1 cibule

2 větší nastrouhané mrkev, 1 nastrouhaná petržel

zelená část pórku nakrájená na šikmo, 2 lžíce olivového oleje *na dochucení: kurkuma, česnek, sojová omáčka Tamari

Zelený hrách se nemusí namáčet, ale pro lepší stravitelnost je lepší namočit aspoň na tři hodiny. Vodu slijeme, nalijeme studenou a dáme vařit s kouskem mořské řasy Wakame a majoránkou. Pokličku dáme, až sebereme pěnu. Vaříme do změknutí. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a petržel a osolíme. Můžeme přidat trochu kurkumy. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Přilijeme uvařený hrách i s mořskou řasou. 1/3 polévky s řasou umixujeme. Dochutíme krátce povařeným pórkem, sojovou omáčkou Tamari a prolisovaným česnekem. Zdobíme na sucho orestovanou slunečnicí zakápnutou sojovou omáčkou.