Kategorie
» Momentálně nejsou žádné nové produkty
Kurzy jsou určeny pro ty, kteří chtějí změnit současný jídelníček a neví jak. Změna by měla být hlavně pozvolná.
Jídlo by mělo být chutné, abychom se po něm cítili dobře a spokojeně.
S kurzy zdravého vaření jsem začala pře2 lety na základě mých zkušeností a s vizí, že lze uvařit zdravé a chutné jídlo bez použití bílé mouky, bílého cukru a mléčných výrobků.
Vybrat si můžete dle aktuální nabídky.
Nebo nás kontaktujte: poncova@centrum.cz mobil.: 603 220 419
KURZY ZDRAVÉHO VAŘENÍ DLE ROČNÍCH OBDOBÍ
- naučíte se vařit z potravin, které jsou typické pro dané roční období
použijeme zeleninu a ovoce, které jsou vypěstované dle zásad ekologického zemědělství
dle období zařadíme jedlé plané rostliny
nahradíme bílou mouku, bílý cukr
KURZY ZDRAVÉHO VAŘENÍ
omezení bílé pšeničné mouky
- povíme si, jak a čím nahradit bílou mouku
- ukážeme si široký sortiment obilovin
- jaké jsou možnosti u bezlepkové diety
- z jakých obilovin lze připravit rychlé a chutné jídlo
- uvaříme plnohodnotné, zdravé a chutné jídlo bez bílé mouky
omezení bílého cukru
- povíme si, jak pozvolna vyloučit z jídelníčku bílý cukr
- co může pomoci při odvykání cukru
- ukážeme si širokou nabídku alternativních sladidel
- upečeme koláč slazený sušeným ovocem a bezlepkové sušenky
omezení mléčných výrobků
- povíme si, jakými alternativními surovinami lze nahradit mléko a mléčné výrobky
- ukážeme si širokou nabídku rostlinných mlék a smetany
- povíme si, kdo by se především měl vyhýbat mléku a mléčným výrobkům
- jaké jiné potraviny než mléko obsahují vápník
- připravíme rostlinná mléka a rostlinný sýr
luštěniny – cenný zdroj bílkovin
proč jsou pro nás velkým přínosem nejen pro obsah rostlinných bílkovin
jak správně připravovat a vařit luštěniny
jaké luštěniny jsou vhodné pro děti
jak je postupně zařazovat do každodenního jídelníčku
s jakými potravinami je kombinovat i nekombinovat
uvaříme plnohodnotné, zdravé a chutné jídlo s různými druhy a úpravami luštěnin
zdravé tuky bez kterých se nedá žít
jaké tuky používat v kuchyni – rostlinné versus živočišné
na jaké tuky si dát pozor a jakým se vyhýbat
jaké tuky jsou vhodné na dané období
jak uchovávat tuky
co znamenají údaje na etiketách
připravíme přepuštěné máslo ghí, uvaříme plnohodnotné, zdravé a chutné jídlo s tuky na dané roční období
ořechy a semínka – tajemství života
proč jsou pro nás velkým přínosem
kdo by na semínka a ořechy neměl zapomínat
jak správně připravovat semínka a ořechy
na co si dát pozor při konzumaci
proč by neměly chybět v každodenním jídelníčku
uvaříme plnohodnotné, zdravé, chutné jídlo převážně s použitím různých druhů semen a ořechů - sýry, pomazánky, dipy...
kváskový kurz
VÁNOČNÍ KURZY ZDRAVÉHO PEČENÍ
upečeme cukroví bez použití bílé mouky
upečeme i bezlepkové cukroví
cukr nahradíme sušeným ovocem nebo obilnými sirupy
připravíme vánoční punče bez alkoholu a cukru
KURZY DLE DANÉHO DRUHU POTRAVINY ČI ZELENINY
vaření z dýní, mrkve, červené řepy, jahel či rýže – polévky, kaše, přílohy, pomazánky, sladké či slané koláče ….
palačinky z celých zrn – na sladko či na slano
polévky, které pohladí, zahřejí a zasytí
zdravé svačinky nejen pro děti – sladké či slané