Cizrnová pomazánka s červenou  řepou

250g cizrny

2 lž. tahini bez soli

2 lž. oliv. oleje

3 menší červené řepy

2 lž. Mořské řasy do salátu směs

* umeocet, tahini, sezam, himalajská sůl, tamari sójová omáčka

------------------------------------------------------------------------------------------------

Cizrnu namočíme přes noc (i déle), vaříme na mírném žáru v odklopeném hrnci spolu s mořskými řasami, během varu přilijeme 3dcl studené vody (šok) vaříme dále do měkka NEBO použijeme sterilovanou cizrnu

červenou řepu uvaříme do měkka nebo pečeme v alobalu (180°C) 60min., oloupeme a nakrájíme na kostky

Cizrnu s olejem a 1/2dcl vody rozmíxujeme (v případě potřeby naředíme trochou vody z vaření), přidáme červenou řepu, tahini, sezamová semínka, 2 lžíce omeocta a 1 lžíci tamari - umixujeme do hladka

--> podle chuti přidáme himalajsou sůl, čerstvé bylinky nebo česnek, ozdobíme semínky a 30minut necháme odležet

Podáváme s chlebíčky nebo čerstvým chlebem (žitný, kváskový) Mňam!!