ŠVESTKOVÝ BEZLEPKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM

Těsto:

100 ml makového mléka (50 g máku namočte do 400 ml vody přes noc nebo alespoň na 4 hodiny, vodu nevylévejte, namixujte a přeceďte, zbytek použijte na puding)

drť z makového mléka

100 g rýžového sirupu

50 g másla nebo kokosového oleje

1 vejce (nemusí být)

50 g pohankové mouky

150 - 200 g rýžové mouky

1 vinný kámen

1/2 lžičky jedlé sody

kůra z bio citronu nebo 2 kapky esenciálního oleje citron

Smíchejte všechny suroviny, těsto by nemělo být tak tekuté, mělo by se rozmazat stěrkou ve formě.

 

Puding:

250 ml makového mléka

1/2 vanilkového pudingu

rýžový sirup dle chuti

Puding uvařte dle návodu.

 

Drobenka:

2 lžíce změklého másla nebo kokosového tuku

3 lžíce rýžového sirupu

4 lžíce namletého máku

4-6 lžic rýžové mouky

Bezlepková drobenka by měla být spíše lepivá.

 

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Vylijte opatrně puding a rozetřete. Naskládejte půlky švestek. Nakonec posypte drobenkou.

Krájejte až po úplném vychladnutí.