BEZLEPKOVÁ BUBLANINA S MANDLOVOU DROBENKOU

 

Těsto:

0,5 lt mandlového mléka i s drtí (50 g mandlí namočíme min. na 4 hodiny, slijeme a doplníme 0,5 lt vody, namixujeme)

1 vejce

1 hrnek rýžového sirupu

2 hrnky rýžové mouky

1 hrnek kukuřičné mouky

šťáva a kůra z jednoho bio citronu

1 vinný kámen

Našleháme vejce se sirupem. Přidáme ostatní suroviny.  Pokud je těsto  řídké, přidáme mouku. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe sezónním ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme do zlatova cca 30 minut při teplotě 170 st.

Drobenka:

2 lžíce změklého kokosového tuku

3 lžíce rýžového sirupu

4 lžíce namletých mandlí

4-6 lžic rýžové mouky

Bezlepková drobenka by měla být spíše lepivá.