JAHODOVÝ DORT S POLENTOVÝM KRÉMEM

 

Korpus:

1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí

1/2 hrnku ovesných vloček

1/2 hrnku datlí (namočených nejméně na 4 hodiny)

Na sucho orestujeme ořechy a vločky. Mixujeme na hrubší hmotu, postupně přidáváme datle. Pokud je směs hodně suchá, přidáme vodu z datlí. Namačkáme do dortové formy cca 22 cm a dáme do ledničky.

 

Krém:

1 hrnek polenty

2 hrnky vody

1/2 hrnku rýžového sirupu

2 lžíce másla nebo koosového oleje

citronová kůra z jednoho bio citronu nebo 3 kapky esenciálního oleje citron

 

Dáme vařit vodu. Postupně zamícháváme polentu a vaříme 1 minutu. Přidáme máslo, sirup a kůru a namixujeme do hladkého krému. Rozetřeme na korpus.

Klademe ovocem a přelijeme agarem.

 

Příprava agaru: 1/2 lžičky agarových vloček namočíme do 1/4 hrníčku jablečného džusu na 1/2 hodiny, pak uvaříme do rozpuštění vloček.