FAZOLE ADZUKI S KURKUMOU

 

1 hrnek uvařených fazolí adzuki

1/2 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve

1/2 hrnku zelené natě pórku

1 větší cibule

2-4 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

1/4 lžičky černé hořčice

1/4 lžičky římského kmínu

1/2 lžičky kurkumy

mořská sůl

 

Na oleji orestujeme hořčici a kmín, dokud nezačnou praskat.

Přidáme nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku a osolíme. Restujeme 2 minuty, přidáme mrkev a kurkumu a chvíli podusíme. Zalijeme vodou a dusíme do změknutí.

Ke konci vaření přidáme pórek a fazole. Dochutíme sojovou omáčkou Shoyu nebo Tamari, utřeným česnekem nebo rostlinnou smetanou.

 

Příloha:

jahelné knedlíky, kváskový chléb nebo jakákoliv vařená obilovina

kysané zelí, pickles, klíčky

 

 

Recept na jahelné knedlíky

http://www.zdravivpytli.cz/content/147-jahelne-knedliky