DÝŇOVÁ POLÉVKA

Na olivovém oleji nebo ghí orestujeme 2 cibule nakrájené na čtvrtky.

Přidáme nakrájenou neoloupanou dýni Hokaido a restujeme 1 min. 

Přidáme koření dle chuti - červenou sladkou papriku, koriandr, skořici nebo muškátový květ .

Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí. Pak rozmixujeme.

Dochutit můžeme rostlinnou smetanou a umeoctem.

Nezapomeneme na zelené natě.


TIP

- můžeme přidat při restování červenou čočku, zvýšíme tím hodnotu jídla o rostlinné bílkoviny (nezapoměňte na kousek mořské řasy kvůli stravitelnosti)

- na konci přidáme jakoukoliv uvařenou luštěninu, nejlépe ta, co se rozvaří - fazole navy, fazole mungo, fazole adzuki nebo žlutý hrách

- na talíři ozdobíme restovanou cizrnou - na ghí restujeme uvařenou cizrnu, zakápneme sojovou omáčkou Shoyu a restujeme ještě 1 minutu

- na talíři ozdobíme dýňovým olejem, popřípadě orestovanými semínky