KVĚTÁK S BÍLÝMI MÁSLOVÝMI FAZOLEMI A NAPAŘENÝM KADEŘÁVKEM


Na oleji nebo ghí orestujeme 1/4 lžičky černé hořčice a římského kmínu. Až začne praskat, přidáme hrst nakrájeného květáku, 1/4 lžičky kurkumy a mořskou sůl.

Podlijeme rostlinnou smetanou a dusíme doměkka (v případě potřeby podléváme vodou).

Přidáme hrst bílých fazolí a prohřejeme.

Listy kadeřávku napaříme pouze 2-3 minuty na pařáčku, aby zůstal krásně zelený.

Příloha: celozrnná rýže, jáhly, kváskový chléb ......


Mrkvový salát:
nastrouhaná mrkev, nakrájená červená paprika a zelená část pórku, dochutíme jablečným octem, pšeničným nebo javorovým sirupem, panenským olejem z lískových ořechů