KVĚTÁK SE ŠPENÁTEM A DIPEM Z MUNGO FAZOLÍ

1 menší květák

vetší hrst špenátu

olivový olej

1/2 lžičky římského kmínu

1/2 lžičky černé hořčice

1/2 lžičky kurkumy

moiřská sůl

1/2 hrnku kokosová nebo rýžová smetana

Na olivovém oleji necháme provonět římský kmín a hořčici. Až začne praskat, přidáme nakrájený květák, mořskou sůl a chvíli restujeme. Přidáme kurkumu a zalijeme rostlinou smetanou. Dusíme jen chvíli, aby nebyl květák  rovařený. Přidáme nakrájený špenát a hned vypneme, promícháme.

 

Příloha - jakákoliv obilovina - rýže, jáhly, pohanka, quinoa, špaldové kernoto .....

Dip z mungo fazolí - fazole namočíme alespoň na 1 hodinu, uvaříme s mořskou řasou do měkka, slijeme a namixujeme se stroužkem česneku, přidáme dle chuti tahini sezamovou pastu, mořskou sůl, citronovou šťávu a mletý kmín.