Grilovaný květák s cuketou

Květák rozebereme na růžičky, promícháme se solí, mletým bílým pepřem a olivovým olejem (tím opravdu nešetříme, květák v něm obalíme). Na plech navrstvíme květák, tak aby nebyl na sobě. Grilujeme při 200 st. cca 15 minut dle velikosti. 

Ve zbylém olivovém oleji promícháme cuketu nakrájenou na 0,5 cm plátky. Po 15 minutách přidáme ke květáku, tak aby nebyla na sobě. Grilujeme dalších 7-10 minut.

Na talíři už jen přidáme napařovanou zelenou zeleninu dle chuti - hrášek, fazolky (ty opravdu napařujte na pařáčku, ať jsou krásně křupavé a ne gumové cca 15 minut), brokolici ...

Zdobíme čerstvou petrželkou, korinadrem, bazalkou, opraženými kešu ořechy nebo restovanou cizrnou na ghí.

Tip: květák po indicku - do olivového oleje přisypte kurkumu, mletý římský kmín a koriandr - květák promíchejte v zálivce a grilujte

 

Zálivka z kešu - kešu namočte minimálně na 4 hod., vodu slijte a namixujte s čerstvou vodou, mořskou solí do konzistence dipu, přidejte lahůdkové droždí a nasekané bylinky dle chuti - máta, koriandr, bazalka, pažitka .....