JAHODOVO-RÝŽOVÝ DORT S AGAREM

 

1 hrnek rýže Basmati bílé (nebo natural, nebude mít ale tak bílou barvu)

3 hrnky mandlového mléka (pokud nestíháte 1 krabička mandlové smetany + 2,5 hrnku vody)

1/2 rýžového sirupu

2 kapky esenciálního oleje citron

miska čerstvých jahod

bezové želé - recept viz http://www.zdravivpytli.cz/content/81-bezove-zele-

nebo 2 lžičky agarových vloček - namočte na 30 minut do 1/2 hrnku jablečné moštu, pak vařte do rozpuštění

nepražené kakaové boby na zdobení

 

Rýži propláchneme a vaříme v mléce do změknutí.

Ještě do horké rýže nalijeme rýžový sirup, zakapneme esenciálním olejem citron a rozmixujeme ve velmi hustou kaši.

Nalijeme do vymazané formy. Poklademe plátky jahod a zalijeme tenkou vrstvou agaru.

Zdobíme nepraženými kakaovými boby.

Necháme 1/2 dne ztuhnout v lednici.

 

Tip: místo rýže použijte jáhly