KORPUS

150 ml vody nebo jablečného moštu

100 g datlí

30 ml oleje

20 g bezlepkových vloček

30 g rýžové nebo kukuřičné mouky

1 lžička vinného kamene

 

Datle povaříme ve vodě nebo moštu do změknutí, v případě potřeby přiléváme vodu. Rozmixujeme s olejem. Přidáme ostatní suroviny a nalijeme, spíš natřeme do dortové formy vymazané olejem. Pečeme cca 30 minut při teplotě 150 st.

 

KRÉM

1 hrnek rostlinného mléka

3 lžičky agarových vloček

2 tvarohy

rýžový sirup dle chuti

Agar namočíme do hrnku studeného mléka na 1 hodinu. Vaříme do rozpuštění vloček. Necháme chvíli vychladnout a vmícháme ostatní suroviny. Našleháme a vlijeme na vychladlý korpus. Zdobíme jarními květy a necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout na chladném místě.

 

TIP

místo tvarohu dejte 200 g kešu namočených minimálně na 4 hodiny, slijte a namixujte s uvařeným agarem a sirupem