Kategorie

Nové produkty

» Momentálně nejsou žádné nové produkty

 BEZLEPKOVÝ DORT z červené řepy a kešu-čokoládovým krémem

Korpus:

1 hrnek namočených datlí (minimálně na 4 hod.)...

1 menší uvařená červená řepa

1/2 hrnku kakaa

1-2 hrnky rýžové nebo pohankové mouky

1 vinný kámen

špetka skořice

Řepu po vychladnutí oloupeme, nakrájíme a vložíme do mixéru s datlemi (i s namáčecí vodou). Mixujeme v hladký krém. Vylijeme do mísy a přidáme mouku, vinný kámen a skořici. Konzistence by měla být jako u klasického litého těsta. Nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 20 cm. Pečeme cca 20 minut při teplotě 170 st.

Krém 1:

1 hrnek namočených kešu ořechů (minimálně na 4 hod.)
1/2 kvalitní hořké čokolády
1/2 hrnku javorového sirupu

Kešu slijeme a namixujeme s rozpuštěnou čokoládou a sirupem. Nalijeme na vychladlý korpus a zdobíme sušenými kvítky růží.

 

Krém 2:

100 g kvalitní hořké čokolády rozpustíme ve vodní lázni, zašleháme kokosovou zakysanou smetanu a přisladíme datlovým nebo jiným sirupem

TIP: místo řepy nastrouhejte jablka a mrkev, v létě cuketu