Rychlý koláč s drobenkou

800 ml mandlového mléka i s drtí (100 g mandlí namočíme přes noc, slijeme a dolijeme 0,8 lt vody, mixujeme)...
1 hrnek datlového pyré (datle namočíme přes noc nebo min. na 4 hod.do vody, namixujeme i s namáčecí vodou)
1 vejce
½ hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
3-4 hrnky špaldové celozrnné mouky (část můžeme nahradit bezlepkovou moukou)
1 vinný kámen
špetka vanilky

Drobenka
2 lžíce změklého másla nebo kokosového tuku, 4 lžíce jemných ovesných vloček, 4 lžíce špaldové hrubé mouky, 2-4 lžíce rýžového sirupu, dle potřeby kokos

Smícháme všechny suroviny v hustší lité těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Poklademe ostružinami a posypeme drobenkou. Pečeme cca 30-40 minut při teplotě 180oC.

Fotka uživatele Zdraví v Pytli.cz.